Egeskolen, Værløse

sUdvidelse af eksisterende skolefaciliteter

Størrelse:

548 m2

Bygherre:

Furesø Kommune

Entrepriseform:

Totalentreprise

Lokation:

Jonstrupvangsvej 150D, 3500 Værløse 

Om projektet

Egeskolen

I Furesø Kommune har JYTAS leveret en tilbygning til eksisterende skolebyggeri på 548,5 m2 med plads til 100 elever og dertilhørende undervisere.

Bygningen er opført med to forskudte moduler, som skaber et dynamisk helhedsudtryk og som indrammer indgangene til bygningen på en fin måde.

JYTAS har placeret bygningen med respekt for gamle træer, buske og hække, men udnyttet hver en centimeter, som er til rådighed på gårdspladsen. Bygningen er placeret i terrænniveau, hvilket sikre bruger- og handicapvenlig tilgængelighed for alle.

I bygningen er der installeret moderne LED lys med dagslysstyring, CO2 styret ventilationsanlæg, varmepumpe og meget mere – alt sammen noget, der styrker indeklimaet og forholdene for elever og undervisere. Derudover skaber de store vinduer et godt og naturligt lysindfald og akustiklofterne sikrer god akustik i en bygning med mange børn.

Faciliteterne er inddelt i fire klasselokaler med opholds- og grupperum på gangarealerne, som kan tilgås gennem klasselokalerne. Derudover er der i forlængelse af gang- og garderodearealet opført toiletter med båse samt handicapvenlige faciliteter.

Bygningen er opført som supplement til eksisterende skolefaciliteter og lever fuldt og helt op til bygningsreglementet og til traditionelt byggeri.

Facaderne er beklædt med Rockpanel facadeplader, som ikke kun er bæredygtige og vedligeholdelsesvenlige, men matcher også flot i farven til de eksisterende bygninger. Farven på facaden er valgt, for at skabe en samhørighed og respekt for de eksisterende faciliteter. Dette er med til at skabe en rød tråd mellem det nye byggeri og den gamle bygning.

Hos JYTAS går vi op i detaljen, ikke kun i forhold til et sundt og afbalanceret indeklima, men også når nyt byggeri møder gammelt.