BÆREDYGTIGHED

Bæredygtighed i modulbyggeri

Bæredygtigt byggeri

Bæredygtighed har altid været på vores agenda – med svanemærkning har vi endelig mulighed for at dokumentere det. Modulbyggeri er et fornuftigt valg, når bygherre skal vælge en bæredygtig, miljøvenlig og økonomisk løsning.

Processer

Vi har løbende fokus på bæredygtighedsoptimering af vores processer, drift og produktion. Vi sørger hele tiden for at blive dygtigere i alle processer og dermed sikre de bedste løsninger for vores kunder.

Samarbejde

Godt samarbejde og gode arbejdsprocesser minimerer fejl og mangler allerede tidligt i byggeprocessen. Vores dygtige medarbejderteam reducerer misforståelser tidligt i udviklingsprocessen – det mener vi også er bæredygtigt!

Nytænkning

Vi har stort fokus på innovative tiltag og ser den teknologiske udvikling som en vigtig del af virksomheden. For at kunne levere de bedste løsninger, satser vi på nytænkning og investerer i udvikling – hver dag, året rundt! 

Genbrug

Ved endt leje af vores byggerier henter vi modulerne hjem og istandsætter dem, så de kan genanvendes. Derudover har vi et solidt samarbejde med bl.a. Rockpanel i forhold til genbrug af materialer, hvilket muliggør cirkulær økonomi.

Materialer

Bæredygtighed, miljø og svanemærkede byggerier stiller høje krav til materialer. Derfor vælger vi vores materialer med stor omtanke og bestiller bl.a. stål og FSC-mærket træ på fixmål, så vi minimerer spild.

Ansvarlighed i byggeriet

Bæredygtighed har altid været på agendaen

Hos JYTAS har vi altid været bevidste om bæredygtighed og på, hvordan vi kan minimere vores negative miljømæssige påvirkning i en branche, der bærer en stor del af den globale CO2-udledning. Bygge- og anlægsindustrien er en stor byrde for klimaet, og ifølge FN’s Miljøorganisation tegner byggebranchen sig for næsten 40 % af de samlede CO2-udledninger på globalt plan.

Den udvikling ønsker vi ikke at bidrage til. Derfor har vi gennem en årrække haft fokus på bæredygtige og energivenlige produkter, genbrug af byggematerialer, bestilling af træ og stål på fixmål, sortering af affald og meget mere.

Desuden har vi udarbejdet en dybdegående ESG-strategi over, hvor vi som virksomhed står i forhold til bæredygtighed. ESG-strategien skaber grobund for en langsigtet klimaindsats på et evidensbaseret grundlag, hvor vi aktivt arbejder med bæredygtighed i hele virksomheden. Læs vores ESG-rapport her.

Vi tænker miljø, bæredygtighed og smart teknologi ind i vores processer, drift og produktion, så vi kan levere de bedste løsninger til vores kunder.

Regionshospitalet Horsens
Regionshospitalet Horsens
Børnehuset Kærhuset Rødovre
Børnehuset Kærhuset Rødovre

Bæredygtighed i modulbyggeri

Vores medarbejdere har stor erfaring i branchen og kender deres opgaver indgående. Det er med til at optimere effektiviteten samt sikre gennemtænkte og velplanlagte processer, som gør sig gældende fra ordremodtagelse til det nøglefærdige byggeri.

Via denne strømlinede og velkoordinerede produktionsfase sparer vi hvert år store mængder energi på hvert enkelt byggeri, og arbejder løbende på at energieffektivisere processerne i vores arbejde.

Livscyklusperspektiv
Bæredygtigt byggeri tager hensyn til hele bygningens livscyklus, herunder design, opførelse, drift og nedrivning. Når vores brugte standardmoduler afhentes efter endt lejeperiode, opbevares de og sættes i stand, så de fremstår som nye og passer til forholdene i det nye byggeri. Desuden genbruges mange elementer til nye projekter, hvilket gør det muligt at levere høj kvalitet med kort leveringstid.

Vi bygger skelettet på vores moduler af stål. Dette gør bl.a., at en stor del af modulet kan genbruges, vi kan bygge 6 etager i højden og modulerne kan placeres under terræn og derved sikre en niveaufri adgang.

Det, mener vi, er social bæredygtighed.

Svanemærkning og DGNB-certificering

Ved at tilbyde svanemærkede byggerier kan vi endelig dokumentere vores store arbejde med bæredygtighed i hele byggeriets livscyklus. I svanemærkede byggerier stilles der skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige materialer, energiforbrug samt byggeteknisk kvalitet.

Hos JYTAS har vi altid haft stort fokus på netop de punkter og stiller i forvejen høje krav til vores byggerier. Derfor er certificeringerne oplagte for os at bruge. Med Svanemærket kan vi desuden sikre et endnu højere niveau på miljøområdet i vores projekter og dermed en lav klimabelastning i hele byggeriets levetid.

Svanemærkede byggerier er bl.a. kendetegnet ved krav til bl.a. indeklima, dagslys, ventilation og fugtsikring. Hos JYTAS har vi udover disse krav også fokus på funktionelle og fleksible løsninger samt den enkelte kundes behov. Desuden sørger vi for, at alle rum er godt ventileret samt udstyret med intelligent lysstyringssystem og en behagelig akustik, der bidrager til et godt indendørsmiljø.

Læs mere om svanemærket via linket her.

Vi leverer også DGNB-certificerede byggerier, hvor vi i forvejen stiller store krav til de elementer, som certificeringen består af og samarbejder med leverandører, som ligeledes er opmærksomme på de gældende aspekter.

Der, hvor DGNB-certificeringen adskiller sig fra svanemærkningen, er ved at inkludere økonomiske og sociale kriterier, brugerkomfort og fleksibilitet i byggeriet. Hos JYTAS er vi altid i tæt dialog med kunden og sikrer, at disse forhold står højt på listen. Dermed kan vi opnå et godt kvalitetsmæssigt resultat og sikre tilfredse kunder.

Studielandsbyen, Aarhus
Børnehuset Troldebo

JYTAS i fremtiden

Hos JYTAS stræber vi efter at skubbe vores virksomhed og byggerier i en grønnere retning og sikre, at vi fortsat udvikler os, som vi altid har gjort.

Bæredygtighed kræver adfærdsændringer i hele virksomheden. Derfor har vi installeret solcelleanlæg, udskifter løbende vores biler med el- og hybriddrevne biler og optimerer på alle vores energidrevne processer.

Derudover holder vi os konstant ajour med vores leverandører og stiller krav til deres tilgange til udviklingen. Vi er i tæt samarbejde med vores leverandører og kan derfor sammen finde de gode løsninger.

Vigtigst af alt er, at vi fortsat kan levere bæredygtige, funktionelle og brugervenlige byggerier til vores kunder.

Norlys, Aalborg