Svinninge Indskolings- og Børnehus

DGNB-certificeret institutionsfaciliteter, Holbæk Kommune

Størrelse:

1.755 m2

Bygherre:

Holbæk Kommune

Entrepriseform:

Totalentreprise

Lokation:

Hovedgaden 74, 4520 Svinninge

Om projektet

Svinninge Indskolings- og Børnehus

Svinninge Indskolings- og Børnehus er en åben, funktionel og fleksibel daginstitution, der understøtter en kultur, hvor nysgerrighed, kreativitet og innovation er i fokus for både børn og voksne.

Projektet drejer sig om opførelse af en ny tilbygning på ca. 1044 m2 og renovering af indskoling på ca. 711 m2 i to plan samt forventes DGNB-certificeret ved nøgleoverdragelse. Desuden skal bygningen huse faciliteter til SFO, børnehave, vuggestue og dertilhørende personalefaciliteter. Huset skal rumme 56 vuggestuebørn fra 0 til 3-år, 96 børnehavebørn fra 3 til 6-år samt børn i indskoling og SFO.

Ved hovedindgangen mødes man af hjertet af bygningen – et rummeligt og fleksibelt indrettet opholdsareal, der giver lejlighed til flere aktiviteter og funktioner. Her er der mulighed for samling omkring læringskøkkenet ved hente- og bringesituationer, afholdelse af fællesaktiviteter og morgenhygge. Ved at fællesrummene kan tilgås fra flere sider, bliver afstandene mellem indskolingen, børnehaven og vuggestuen kortere og gode relationer mellem børn i flere aldre kan opstå.

I den vestlige længe på 1. sal organiseres SFO og indskoling, hvor der gøres minimale indgreb, i den østlige del findes vuggestuen og i den sydlige del placeres børnehaven. Dette er med til at skabe en naturlig opdeling af aldersgrupper. Faciliteterne deles op i grupperum, der fungerer som børnenes baser i hverdagen. Her kan de finde ro og plads til leg, fordybelse og aktiviteter i mindre grupper.

Centralt bevares personalerum og medarbejderkontor, hvor der er overblik og visuel kontakt til fælles spiserum og udearealerne, og dermed kort afstand til de øvrige afdelinger i bygningen.

Vinduerne placeres i børnehøjde, så bl.a. facadeudtrykket understøtter en bygning med børnene i fokus. Desuden bliver de indrettet med indendørs siddenicher, hvilket giver et endnu større areal til rummene samt mere plads at sidde og lege på. Derudover giver det børnene mulighed for at kigge på vennerne udenfor, følge med i vejret og i årstidernes skiften.

I forbindelse med garderoberne opføres vindfang, som fungerer som grov-garderober – disse indrettes bl.a. med bænke, skohylder og knager, så våd og tørzoner adskilles og overtøj har lettere ved at tørre.

Efter lukketid kan faciliteterne forvandles til et socialt mødested, for både forældre og lokalsamfundet – et sted, hvor foreningslivet i Svinninge kan udfoldes.

 

Modulbyggeri
Modulopbygningen af de nye faciliteter gør det muligt at bygge en etage ovenpå, hvis det engang skulle blive nødvendigt at udvide huset – faciliteterne er klargjorte, hvis det skulle være tilfældet.

En anden fordel ved brug af modulbyggeri er, at projektet har mulighed for Design for Disassembly (DfD) også kaldet Design for Adskillelse. Dette er en tilgang, hvor hele moduler genbruges efter endt lejeperiode. Her spiller standardisering en vigtig rolle, da det er afgørende for muligheden i at genbruge modulerne i nye projekter.

 

Læs Skala Architectures udtalelse her.