Børnehuset Nordlys, Køge

Svanemærket daginstitution i 1 plan til Køge Kommune

Størrelse:

1.190 m2

Bygherre:

Køge Kommune

Entrepriseform:

Totalentreprise

Lokation:

Rishøjvej 1c, 4600 Køge

Om projektet

Børnehuset Nordlys – en svanemærket daginstitution

JYTAS har opført daginstitutionen Børnehuset Nordlys til Køge Kommune. En arkitektonisk flot institution med plads til 80 børn og dertilhørende personale fordelt på fem vuggestue- og børnehavegrupper.

Kommunen har bl.a. lagt vægt på parametre som funktionalitet, arkitektur, bæredygtighed og pris, og er begejstrede for de funktionelle, energibesparende og ressourcebevidste løsninger, JYTAS har præsenteret.

Institutionen er indrettet med obligatoriske faciliteter såsom stillerum, grupperum, puslerum, tørrerum og toiletfaciliteter. Derudover er der bl.a. indrettet et tumlerum i børnehaven og liggehal i vuggestuen.

Børnehave og vuggestue har hver deres indgang, men en åben forbindelse mellem de to enheder indbyder til fællesaktiviteter. Institutionen byder også på et større produktionskøkken, hvor en luge og en køkkenø inviterer børnene til at følge med i den daglige madlavning og dermed lære om råvarer og gode madvaner.

Bygningen fremstår moderne og tidssvarende med bl.a. solceller på taget og sundt indeklima for både børn og personale. Desuden harmonerer facader, som er opført i smukke paneler fra ThermoWood, som er et mere miljørigtigt alternativ til trykimprægneret træ, flot med de grønne omgivelser og omkredser byggeriet skarpt.

Institutionen bærer præg af en indgående forståelse for brugernes behov, både børn og personale, hvor rum og detaljer bidrager som pædagogiske virkemidler.

Mange års erfaring med opførelse af institutionsbyggerier sikrer, at JYTAS kan imødekomme alle ønsker til funktionalitet, arkitektur og miljø.

 

Børnehuset Nordlys