Børnehuset Regnbuen, Smørum

Tilbygning til Børnehuset Regnbuen med et legende udtryk.

Størrelse:

535 m2

Bygherre:

Egedal Kommune

Entrepriseform:

Totalentreprise

Lokation:

Råbrovej 16, 2765 Smørum

Om projektet

Børnehuset Regnbuen

Da Egedal Kommune stod overfor at skulle udvide institutionen Børnehuset Regnbuen, faldt valget på modulbyggeri fra JYTAS, som har leveret en tilbygning på i alt 535 m2.

Tilbygningen er bygget op omkring funktioner til leg og aktiviteter med fokus på trivsel og velvære for 39 vuggestuebørn og 12 medarbejdere. Institutionen er bl.a. leveret med et stort motorikrum indrettet med madrasser og puder samt et manuelt betjent lys, som kan inddrages som pædagogisk virkemiddel. Her kan personalet bl.a. bruge pædagogiske kompetencer til både afslappende og motoriske aktiviteter.

Side- og stillerum er indrettet som pusterum, hvor børnene selv kan finde ro, når der er behov for det og grupperum giver plads til fordybelse og kreative stunder. Interiøret på fællesarealerne skaber små nicher og rum og indbyder til leg i institutionens små kroge – på den måde udnyttes alle kvadratmeter.

Udendørsaktiviteterne gøres lettere ved, at to af toiletterne har direkte adgang til legepladsen. Det bidrager til en mere effektiv hverdag for både børn og personale, og toiletbåse bidrager til privatliv og den personlige udvikling for børnene.

Institutionen tilbyder optimalt indeklima, hvor gode luft- og temperaturforhold på stuerne opretholdes med brugertilpasset ventilation. Desuden er der installeret dagslysstyring, hvilket sikrer godt lys alle dage, hele året rundt. Det sikrer sunde forhold for både børn og personale, og minimerer dage med sygdom og hovedpine, da luften kontinuerligt udskiftes og lyset sikrer gode forhold i institutionen.

Tilbygningen er er koblet på de eksisterende faciliteter med en niveaufri mellemgang, så brugerne har et godt flow mellem de to bygninger og så køkkenpersonalet kan komme rundt med rullevogne.

JYTAS’ moduler er bygget i egne opvarmede produktionshaller og bliver leveret på byggepladsen, når de er ca. 80 % færdige. Det vil sige, at perioden fra byggestart til indflytningsdagen er meget kort og at de eksisterende faciliteter kan bruges under opførelse, da der både er et minimum af byggerod samt minimal støj på matriklen ved opførelse. Børnehuset Regnbuen tåler fuldt og helt sammenligning med traditionelt byggeri og overholder alle krav i det nyeste bygningsreglement.