Klub Ventilen

Klubfaciliteter til eksisterende skole, Brøndby Kommune  

Størrelse:

616 m2

Bygherre:

Brøndby Kommune

Entrepriseform:

Totalentreprise

Lokation:

Bredager 164, 2605 Brøndby  

Om projektet

Klub Ventilen

Klub Ventilen skaber glæde hos børnene i Brøndby Kommune. I tæt samarbejde med Matters Arkitekter har vi opført nye klubfaciliteter til Klub Ventilen i Brøndby Kommune. Faciliteterne udnytter fordelene med modulbyggeri uden at gå på kompromis med kvalitet og god arkitektur. Bygningen fremstår med varierede facader samt små nicher, og er opført af præfabrikerede moduler, som er bygget i JYTAS’ produktionshaller i Galten.

Opgaven går i alt sin enkelthed ud på, at skabe en bygning med oplevelsesrige, kreative og varierede inde- og uderum, som skal aktiverer børnene på forskellige måder. Derudover gælder det om, at skabe rum, som personalet kan bruge i arbejdet i hverdagen, men også, hvor de kan inddrages i samværdet med børnene. Hyggelige siddenischer rundt omkring, både placeret i øen midt i bygningen og ude langs med ydrevæggene inviterer bl.a. til rolige stunder. Her kan børnene læse en bog eller bare nyde udsigten gennem vinduerne.

Faciliteterne er inddelt med obligatoriske rum, såsom personalerum, toiletter, garderobe mm. Samtidigt er der lagt vægt på aktiviteter for børnene med henholdsvis spillerum, krea-værksted, træværksted, musikrum og et stort alrum, hvor børnene kan udfolde sig. Kort sagt, institutionen opfordrer til leg og læring.

Faciliteterne er desuden opført med ventilationsanlæg med genindvinding, som sikrer et godt og sundt indeklima for både børn og personalet. Anlægget skifter luften i bygningen ud, uden at det er til gene for personale eller børn. Intelligent dagslysstyring sikrer ordentligt lys og akustiklofter skaber god lyd, hvilket er vigtige parametre et sted hvor leg og læring på forskelllige måder er i fokus.

Guldvene er slidstærke og vedligeholdelses- og rengøringsvenlige.

Store vinduspartiger giver et godt lysindfald og skaber sammenhæng mellem inde- og udearealer, hvor naturen inviteres med indenfor. Facaderne er beklædt med trælameller i asketræ og lakerede stålprofiler, der med deres grønne nuance harmonerer flot med den omkringliggende natur. Tanken bag trælamellerne er at skabe et godt samspil mellem det at opholde sig indendørs og udenfor. Samtidigt kræver de ingen vedligehold og patinerer smukt i årenes løb.

Trælamellerne går igen indendørs, hvor den oprindelige og naturlige farve bevares i længere tid og skaber samtidigt god akustik til de store opholdsrum.